Nagysallói Falunapok - 20 éves a testvérvárosi kapcsolat

cikador 2018.08.27, 11:18

Augusztus 24-26-án került megrendezésre a Nagysallói Falunapok, melyen Nagysalló és Kondoros testvér települési kapcsolatuk 20 éves fennállását ünnepelte. Bátaszéket, dr. Bozsolik Róbert polgármester úr mellett a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület képviselte.

Augusztus 24-én, pénteken ünnepi testületi üléssel kezdődött a programok sora, melyen a két település, Nagysalló és Kondoros polgármesterei megerősítették a testvér települési szerződést. Ezt követően a „Barátság”, valamint az „Így érkeztünk” c. könyvek bemutatójára került sor. A könyvek a két település történelmét, kapcsolatát és barátságát mutatják be. Az ünnepi ülést vacsora, majd a hagyományok estje követte, melyen közreműködött a nagysallói Szivárvány Asszonykórus, a Kondorosi Citerások, a Nagysallói Elim Tamburazenekar, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület felnőtt és utánpótlás csoportja, a Nagysallói Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tánccsoportja.

Augusztus 25-én, szombaton délelőtt gyerekeknek szóló programok várták a résztvevőket: horgászverseny, a Tájházban kemencében sült lepény kóstolása, kiállítás, kvíz.

11 órától a főzőverseny vette kezdetét a rendezvénytéren, ahol minden csapat legjobb tudásának megfelelően készítette ételét a versenyre valamint kínálásra. Bátaszék, Csáki Norbert közreműködésével marhapörköltet készített tarhonyával, mellyel első helyet ért el. 14 órától hangulatos színpadi műsorok, 21 órától pedig szabadtéri mulatság várta a résztvevőket.

A bátaszékiek ismét egy jó hangulatú, barátságban és maximális vendégszeretetben töltött hétvégét tudhatnak maguk mögött.   

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás