Német nemzetiségi projekthét a farsang jegyében

bataszek 2018.02.20, 10:34

A német nemzetiségi munkaközösség a farsang téma köré egy egész hetes programsorozatot állított össze. Ennek részeként a németes nagycsoportosoknak szólt a farsang témájú múzeumpedagógiai foglalkozás: „Régi ésszel – gyermek kézzel”. A kézműves tárgyalkotó foglalkozáson különleges álarcos fejdíszeket készítettek a résztvevő gyerekek, amit haza is vihettek.

Az óvoda szeptember óta működő, nemzetiségi viseletbe öltözött német nemzetiségi tánccsoportja, a Picurkák mutatták be táncaikat Hefnerné Soós Ágnes vezetésével. A farsangi ráhangolódás gasztronómiai élményekkel folytatódott, farsangi fánkot és ropogós perecet kóstolhattak óvodásaink. Nagyon jó hangulatban telt el a német nemzetiségi délelőtt, igazán jól megalapozta a másnapi farsangi mulatságot.

Pénteken végre minden óvodás felölthette magára a rég megálmodott jelmezét, és elkezdődött a vidám móka, tánc és kacagás. Különleges színfoltja volt a farsangnak a mohácsi busó, aki a télűző maskarás felvonulásunk élén kolompolt. Ebéd után is rendhagyó program, pizsamaparti várta a gyerekeket, Gryllus Vilmos „Maszkabál” című mese összeállítás vetítésére került sor az aulában. Uzsonna után, ahogyan délelőtt is a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt folytatódott a farsang, minden óvodai csoportban.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás