Országos hexasakk bajnokság Bátaszéken

cikador 2021.06.05, 11:00

40 éves a hexasakk

 

Már javában zajlanak a sakkmérkőzések a bátaszéki városházán, ahol háromnapos jubileumi emlékversenyt rendeznek.

Ugyan a tavalyi évben ünnepelte volna 40. születésnapját a hexasakk, de sajnos a vírushelyzet miatt nem lehetett megünnepeli a kerek évfordulót, azonban  most végre lehetőség nyílt arra, hogy összemérjék tudásukat az ország hexasakkozói.

Rudolf László hexasakk világbajnokunk szervezésében, 2021. június 4-6-ig tart a jubileumi hexasakk-történeti kiállítással egybekötött Dalos Endre 40. Országos Bajnokság. A háromnapos rendezvény ünnepi megnyitóján dr. Bozsolik Róbert polgármester köszöntötte a versenyzőket, majd Rudolf László mutatta be a hexasakk történetéhez kapcsolódó minikiállítást, hiszen a városházán bemutatott tárgyi emlékeknek csupán egy kis részért hozta el megmutatni az érdeklődőknek. Az általa összegyűjtött, rendszerezett teljes történeti anyag bemutatására - remény szerint - az 50. születésnapon kerül majd sor.

A versenyzők három napon keresztül játszanak, 2x60 perces játékidővel, 20 másodperces lépésenkénti bónuszidővel, ötfordulós svájci rendszerben és számítógépes sorsolással. A verseny pénteki napján este, 11 óráig tartottak a mérkőzések. A második versenynapon három fordulóra kerül sor, ami bizony megterheli majd a játékosokat. A zárónapon pedig az utolsó, ötödik fordulót játsszák majd le. A győztes egy serleget és egy aranyérmet vihet majd haza.

A bajnokság jó alkalom arra, hogy a hexasakk sport jövőjéről is beszélgessenek a résztvevők. A versenytársi kapcsolatok erősödésén túl a feladatokról, tervekről, rendezvényekről tárgyalnak majd.

Jó mérkőzéseket és sok sikert kívánunk a versenyzőknek!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás