Pünkösdi Rétes- és Sörfesztivál - képekben

cikador 2017.06.06, 11:21

 

Csodálatos fotókkal számolunk be a hétvégi Pünkösdi Rétes- és Sörfesztiválról, melyet június 4-én rendeztek a bátaszéki Piactéren. A rendezvényt hagyományosan a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület szervezte Bátaszék Város Önkormányzata és a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. segítségével. Az ünnepet mise nyitotta a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban, majd a templomkertben térzenét hallgathattak az érdeklődők. A délutáni programokon kulturális események zajlottak, táncosok, fúvósok léptek színpadra. Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész koncertje zárta a napot. Az elmaradhatatlan rétesek között újdonságként Janchilis rétest ehettek az igazi ínyencek. Barista a kávéját, kézműves sörös a különleges söreit kínálta. Fazekasok, ékszeresek, cukorkások hozták portékájukat, és a Moccantósok fa játékokkal szórakoztatták a gyerekeket. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Fellépők: Dunaszekcsői Fúvószenekar, Schomberger Dorfmusikanten fúvószenekar, Véméndi Fúvószenekar, Dunaszekcsői Német Nemzetiségi Tánccsoport, Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport és utánpótlás csoportja, Bátaszéki Felvidék Néptánc Együttes, Bátaszéki Városi Óvoda német nemzetiségi csoportja, Heimat Icirik-Picirik.

A réteseket készítették: a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület, a Bátaszéki Felvidék Egyesület, a Bátaszéki Székely Unokák és az Első Bajai Rétesház.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás