Segítenék egy gombaüzem létrehozását

bataszek 2015.11.03, 10:55

A helyi Vitafungi Kft. kezdeményezésére támogatta legutóbbi ülésén a testület a gombaüzem létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást – tájékoztatott dr. Bozsolik Róbert polgármester.

A megállapodás célja kettős. Egyrészt, hogy munkahelyeket teremtsen (akár 15-20 embernek) a vállalkozás, és ezáltal nőjjön a város iparűzési adóbevétele. Másrészt, ezzel a megállapodással is megtámogatnák a városi iparterület infrastruktúrájának kialakítására benyújtandó pályázatukat. A mintegy egymilliárd forintos beruházás ugyanis itt készülne el. A kiírások várhatóan novemberben jelennek meg, ezt követően indulnának el az előkészületek. A polgármester hangsúlyozta, 1990 óta ez lehetne az első olyan önkormányzat által támogatott beruházás, mely a helyi vállalkozásokat ilyen módon támogatja.

A képviselők elfogadták Bátaszék középtávú közösségi művelődési stratégiáját is. Elemezték a város jelenlegi feladatait, lehetőségeit. Arra a meggyőződésre jutottak, hogy egyrészt kell egy hely (a jelenlegi művelődési házat kinőtték) és kell egy csapat, mely olyan programokat kínál, melyek segítségével „el tudják adni” Bátaszéket. Azaz vendégeket, turistákat csábítanának ide. Új zászlós rendezvényről is szó esett, eszerint minden évben – már 2016-tól – júliusban lenne a Város Napja, amikor fesztivál-hangulatú szórakozást kínálnak.

 

Emellett évenként továbbra is egymást váltaná a gasztronómiai rendezvény, illetve a szüreti fesztivál. A képviselők megvitatták a Garay utca tervezett rekonstrukcióját is. Eszerint az utca szélesítése, csapadékvíz elvezetése, járda- és parkolók kiépítése több szakaszban készül majd el. Összességében százmilliós beruházásról van szó, mondta a polgármester. A Cikádor Általános Iskola, a gimnázium és alapfokú művészeti iskola szervezeti átalakítását kezdeményezték a képviselők.

Szeretnék elérni az oktatási államtitkárságnál, hogy a II. Géza Gimnázium 2016. őszétől önálló  intézményként működhessen. A képviselők megtárgyalták a Bátaszéki Sport Egyesület fejlesztések megvalósítására vonatkozó támogatási kérelmét is. E napirend keretében arról született döntés, hogy idén 902 ezer, jövőre pedig 1 millió 728 ezer forintot támogatást biztosítanak fejlesztésre, ehhez tesz hozzá még az egyesület 6 millió 136 ezer forintot a helyi vállalkozások által felajánlott TAO támogatásból. Az így összegyűlt pénzből jutna az utánpótlás fejlesztésére, valamint a sportpálya és sportcsarnok felújítására is.

forrás: teol.hu

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás