Sokszoros véradókat köszöntöttek

cikador 2019.12.04, 10:59

Sokszoros véradókat köszöntöttek

A bátaszéki Városháza Millenniumi termében tegnap késő délután ünneplésre és elismerések átadására hívták össze a jubiláló véradókat, akik az elmúlt években folyamatosan szolgálnak példával emberségből és felebaráti szeretetből.

A meghívott 25, 30, 40, 50, 60 és 80 szoros véradóknak dr. Bozsolik Róbert polgármester fejezte ki tiszteletét és köszönte meg adományukat. A településünk önkormányzat továbbra is minden segítséget megad ahhoz, hogy a bátaszékieknek lehetőségük legyen évente legalább négy alkalommal helyben vért adni. Mindenképpen fontos, valamint a véradókedvet is elősegítő lehetőség ez az itt élők számára.

Dr. Kis Mária, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének alelnöke úgy véli, hogy szervezetüknek rendkívül fontos feladata az új véradók bevonása, hiszen a műtéti lehetőségek folyamatos fejlődésével egyre több vérre és vérkészítményre van szükség Magyarországon. Azonban örömteli, hogy még mindig sokan vannak, akik belső indíttatásból gondolják úgy, hogy az adományozásnak ezt a módját választják.

Most őket köszöntötték a Városházán, akik közül volt, aki már 80-szor élt a véradás lehetőségével. Az elismerő oklevelet elsőként dr. Kostyálné dr. Kovács Klára vehette át, aki amellett, hogy 25-szörös véradó, már 2007 óta szervezi a véradó napokat. A stafétát annak idején Bencs Vilmostól vette át, akinek a munkáját is dicséri és elismeri az az oklevél és emlékérem, amit november 27-én vehetett át Kovács Klára doktornő Budapesten. Az ezüst emlékérmet a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége adományozta, amellyel dr. Kostyálné dr. Kovács Klára a véradó mozgalomért kifejtett munkáját ismerték el.

Az ünnepségen közreműködtek Szilágyi Lili és Csötönyi Borbála énekszóval, Gáll Kristóf zongorán és Tanner Vilmos gitárral.

Elismerésben részesültek idén:

25-szörös véradásért elismerő oklevelet vehetett át dr. Kostyálné dr. Kovács Klára, Kőkuti Zsolt, Horváthné Szekeres Gabriella, Izsák Gyula Imre, Czikoréné Juhász Mónika, Dózsa-Pál János, Bozsolikné Tóth Ildikó, Wettstein János Mihály, Zsilinczki Géza Balázs, Sümegi Zoltán, Puskás Krisztián, Mészárosné Pásztor Hedvig, Bodor Andrea.

30-szoros véradásért Kató Ferenc, Khizi  Zsolt és Izsák Páter vehetett át oklevelet.

40-szeres véradásért elismerésben részesült Jankovits Zoltánné, Cziner Eszet, dr. Béres Judit Teréz és Szabó Zoltán.

50-szeres véradásért Kántor Gábor, Czikora Ferenc László, Dobai Zoltán, Foltin Gyula és Aradi Attila György kaptak oklevelet.

60-szor adott vért Kmet István és 80-szor volt már donor Busa László Zoltán.

Minden véradónak köszönjük adományát!

Karácsonyra próbáld ki te is, hogy milyen véradónak lenni!

További képtalálatok:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás