Sportpálya vagy futballpálya

cikador 2023.02.27, 11:00

Sportpálya vagy futballpálya

 

Megújul a Vicze János Városi Sportpálya, csak az a kérdés, hogy milyen formában. Sportpályára vagy futballpályára van-e nagyobb szüksége a városnak. Erről döntött a képviselő-testület 24-ei rendkívüli ülésén.

Három évvel a műfüves beruházást követően, újabb jelentős felújítás veszi kezdetét az idei évben a Vicze János Városi Sportpályán. A beruházás két nagy projekteleme a MLSZ TAO támogatási rendszerén keresztül valósulhat meg, ami a center pálya teljes felújítását, annak megvilágítását és a pálya körüli elemek, mint a térkő, a palánkok, a labdafogó és a hálók kiépítését tartalmazza. Az élőfüves pálya megvalósítása önerőmentes, a világításelőkészítéshez és egyéb kiegészítő infrastruktúrához szükséges összeg önerőhöz kötött, de átcsoportosítással biztosítva lehet. Az önkormányzattól mindehhez nem várnak támogatását, de fenntartóként valamelyik projekt mellett le kellett tennie voksát.

Azzal mindenki egyetértett, hogy a már rendelkezésre álló összeget fel kell használni. A kérdés az, hogy milyen formában modernizálják a pályát. Két verzió került felvázolásra az ülésen. Az egyik terv szerint megújulna a centerpálya, a 400 méteres futókör helye nem változna, de a salakot felszednék, átrostálnák, így később lehetőség lenne egy rekortán futópálya kialakítására. A pálya keleti részén egy edzőfelület kapna helyet, valamint a világítás előkészületei is megtörténnének. A „B” verzió szerint az élőfüves pálya közelebb kerülne a lelátóhoz, kialakításra kerülne egy nagyméretű edzőpálya is. Lenne továbbá egy terület az atlétikai foglalkozásokra alkalmas résszel, ezzel biztosítva az iskolai testnevelési órák zavartalan működését. A jelenlegi futókör – az áthelyezését követően - azonban 200 méteresre zsugorodva. Ez a felület is a régi alapból átrostált anyagot kapná. Mint ahogy az ülésen elhangzott, ez a táv futásra már nem ideális. Ez utóbbi elképzelés a pálya teljes területét érintené.

A rendelkezésre álló összeg igen szűkös, 135 millió forint. Így a kivitelezővel további egyeztetésre, valamint esetlegesen újabb pénzforrásra is szükség van. Hosszas mérlegelés után a képviselő-testület felhatalmazta az egyesületet, hogy a „B” változat megvalósítása érdekében járjon el. Tegye mindezt azzal a feltétellel, hogy csak abban az esetben induljanak el ez irányba a munkák, amennyiben ténylegesen sikerül a pénzügyi feltételeket biztosítani, és egy ütemben meg is tud valósulni. Ha nem, akkor az „A” változat jöjjön létre.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás