Az óvodába lépéskor betartandó higiéniai előírásokról

cikador 2020.05.24, 19:41

Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda, Bölcsőde és Konyha

7140 Bátaszék, Hunyadi u. 44/A.

OM: 202011

Telefon: 74/591-003;

E-mail: titkarsag@bap-ovoda.t-online.hu

KEDVES SZÜLŐK!

 

Bátaszék Város Polgármesterének a 8/2020. számú utasításának megfelelően az alábbi óvintézkedések betartására kérem Önöket:

Jelen helyzetre való tekintettel fokozott elővigyázatosságra kérek mindenkit, amihez nyilván több türelem szükséges mindenki részéről.

Intézményünkbe csak egészséges gyermeket hozzanak! A rendeletnek megfelelően a gyermeket első alkalommal orvosi igazolás és szülői nyilatkozat nélkül         fogadjuk. A betegség gyanújának felmerülésekor a szülőt értesítjük, és ez után a gyermeket csak orvosi igazolás mellett fogadjuk vissza a közösségbe.

Kérem Önöket, hogy az érvényben lévő közegészségügyi óvintézkedések betartását figyelembe véve lehetőség szerint viseljenek az intézménybe történő belépéskor arcot eltakaró maszkot vagy kendőt, próbálják betartani az ajánlott 1,5 méteres távolságot. Lehetőleg az öltözőben háromnál több szülő ne tartózkodjon és kérem, hogy gyermekeiket egy hozzátartozó kísérje be az óvodába.

Óvodánk továbbra is ügyel a kiemelt higiéniai előírások betartására. Nemzeti Népegészségügyi Központ által a koronavírus járvánnyal kapcsolatban kiadott útmutatóban foglaltak szerint óvodánkban a következő előírásokat tartjuk még be.

 

Személyi higiénére vonatkozó előírások:

- A személyi higiénére fokozottan figyelünk.

- A vizes egységekben a kézmosás és kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítjuk, a gyermekek ezek használatát felnőtt ellenőrzésével végzik.

- A gyermekek gondozását még nagyobb odafigyeléssel és törődéssel végezzük.

- Kerüljük a szokásos érintkezési formák közül a kézfogást, ölelést, puszit.

- Valamennyi dolgozónknak kiemelt figyelmet kell fordítani személyi higiénéjének betartatására, melynek központi eleme a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés valamint az arc érintésének elkerülése.

 

Környezeti higiénére vonatkozó előírások:

- Gyakran szellőztetjük a csoportszobákat.

- Takarításhoz virucid hatással rendelkező készítményeket használunk.

- A gyermekek által használt játékokat, eszközöket naponta fertőtlenítjük.

- Kiemelten fontos és napjában többször is fertőtlenítjük azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintünk (ilyenek pl. az ajtókilincsek, villanykapcsolók stb.).

- Különös gonddal tisztítjuk az étkezés során használt eszközöket.

 

Amennyiben egy gyermeknél, vagy dolgozónál légúti fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell az intézmény orvosát. Gyermek esetén a szülők értesítéséről is gondoskodunk.

A beteg gyermek felügyeletét ellátó munkatársnál kesztyű és maszk használata kötelező.

 

A továbbiakban a házirendben meghatározottak szerint járunk el.

 

VIGYÁZZANAK MAGUKRA, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

 

Bátaszék, 2020. 05. 22.

 

Simon Csabáné

igazgató

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás