Szennyvízelvezetési és kezelési fejlesztés - sajtótájékoztató

cikador 2018.11.15, 15:00

Sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumon tájékozódhattak az "Észak és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztésekről.

A 6,19 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg a „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)” projekt keretén belül Bátaszék és Báta települések szennyvízhálózatának fejlesztése és bővítése. A projekt a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott támogatásból valósul meg.

Bátaszék szennyvíztisztító telepe a bátaszéki agglomeráció (Alsónána, Báta, Bátaapáti, Bátaszék, Mórágy, Mőcsény) településeinek települési szennyvizeit fogadja és tisztítja.

A szennyvíztisztító telep jelenlegi összetételű és mennyiségű nyers szennyvize mellett a rendelkezésre álló biológiai térfogatok nem elegendőek az elfolyó szennyvizének határértékre való tisztításához. A tisztítási technológia nem képes a stabil működésre és a határértékre történő tisztításra.

A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. A szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökkentése és egészségesebb lakókörnyezet valósulhat meg.

Bátaszék város területén, továbbá Báta település területén lévő szennyvízcsatorna hálózat fejlesztése / bővítése kapcsán az ezidáig ellátatlan ingatlanok kerülnek rákötésre a meglévő szennyvízcsatorna hálózatra.

A meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztéséhez új terület bevonására nem volt szükség, a meglévő ingatlan határain belül kerültek elhelyezésre az új létesítmények.

„Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)”  című, a KEHOP-2.2.1-15-2015-00021  azonosítószámú projektet érintő Bátára vonatkozó támogatási összeg:  299 553 921 Ft, míg Bátaszékre vonatkozó támogatási összeg:   488 745 872 Ft.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás