Testületi ülés 2017. augusztus 30.

cikador 2017.09.01, 08:13

A testületi ülés első pontjaként Polgármester Úr tartott tájékoztatót az elmúlt két hónap eseményeiről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az előző üléseken elhangzott kérdésekre, interpellációkra tett intézkedésekről. Részletes tájékozatót hallottunk a nyári időszakban végrehajtott fejlesztésekről: a Garai utca árokrendszerének vízelvezetésének javítására tett intézkedésekről, a közintézmények elé kihelyezett kerékpár tárolókról, a Hunyadi utcai társasház felújításáról, a Budai utca parkosításáról. A nyári időszakban a gimnázium és a református imaház előtti közterületek parkosítása is megtörtént, valamint a könyvtár épületének energetikai felújításának első üteme is lezajlott. Kérjük a város és az érintett porták lakóit, a megújult utcaszakaszokat és közterületeket a gondos gazda figyelmével tartsák karban, vigyázzanak arra, hogy a felújításoknak köszönhetően sokáig szép maradjon a város.

Simon Csabáné, a Bátaszéki MOB igazgatója számolt be a 2016/2017-es nevelési év eredményeiről, valamint a 2017/2018-as nevelési év előkészületeiről, főbb feladatairól. Örömünkre szolgálhat, hogy szeptembertől új bölcsődei csoport indul Bátaszéken, a két csoporttal működő intézmény megfelelő számú férőhelyet biztosíthat majd a gyermekek számára. Büszkék lehetünk az óvoda elmúlt időszakban elért eredményeire, így például a múzeumbarát óvoda cím elnyerésére.

A testületi ülés további részében a pályázatokhoz kapcsolódó beruházásokról döntött a testület, amelyek lehetővé teszik majd többek között a tanuszoda energetikai korszerűsítését és a művelődési ház elektromos hálózatának felújítását is.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás