Testületi ülés 2017. december 13.

cikador 2017.12.14, 14:12

A Testületi ülést dr. Bozsolik Róbert polgármester egy rövid évértékelővel nyitotta meg. A városunkban történő felújítások sikeresen lezajlottak, illetve folyamatosan tovább zajlanak. A fejlesztési feladatoknál figyelembe vették, hogy mekkora közösséget ér el. Ahol fennakadások voltak, ott azok az Önkormányzaton kívüli okok miatt történt. A lakosságot arra kérik, hogy jelezzék a problémákat, hogy minél hamarabb orvosolni tudják azokat.

Összegezte az elmúlt jubileumi esztendő ünnepi eseményeit, azok sikereit, melyek méltók voltak Bátaszék alapításának 875 éves évfordulójához. A rendezvények közül kiemelte a Város Napját és a Bátaszéki Bornapokat.

A civil szervezeteknek megköszönte az együttműködést. Legnagyobb sikernek a Bátaszéki Horgász Egyesület tavának birtokbavételét értékelte.

A Napirendi pontok között beszámoltak a Bátaszéki Települési Értéktár 2017. évi munkájáról, mely Tolna megyében a legsikeresebben működő Értéktár volt. A testület elfogadta a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft, valamint a BÁT-KOM 2004 Kft. 2018. évre szóló üzleti tervezeteit. Döntöttek az önkormányzati bérlakások további felújításának tervéről, így a Gárdonyi utcában lévő épületről, az Ady utcában lévő ingatlan tetőfelújításáról, valamint a Budai u. 56-58. alatt lévő bérlakások közösségi tereinek felújításáról és nyílászárók cseréjéről.

Az országban egyedülálló határozatot hozott a testület a bárányhimlő és a Rota virus elleni védőoltás önkormányzati támogatásáról. Azoknak a kisgyermekes családoknak, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj kétszeresét, mindkét oltóanyagot ingyen kapják majd meg 2018-as évben. Azoknál a kisgyermekes családoknál, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj ötszörösét, ott a két oltóanyag egy-egy adagját támogatja majd Bátaszék Város Önkormányzata.

Az elmúlt időszakban a rászoruló családoknak tüzelőt osztottak szét, melyet a 2018-as évben is szeretnének majd biztosítani a keretösszeg átcsoportosításával. A segítség így nem forintösszegben, hanem természetbeni juttatásként, célzottan jut el a ténylegesen rászorulóknak.

Az EuróMóka - játék határok nélkül rendezvényt 2018-ban Belgiumban rendezik majd meg, melyre várják a fiatalok jelentkezését. A tervek szerint 2020-ban lesz Bátaszék a játékok házigazdája. 

Letette hivatali esküjét Pomsár Szilvia. A december 31-i hatállyal lemondott Csaba-Tóth Zsófia helyét tölti majd be a Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsági külsős tagjaként 2018. január 1-jével.

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás