Testületi ülés 2017. június 1.

cikador 2017.06.01, 11:05

A májusi testületi ülés első harmadában a 2016-os év szakmai beszámolóinak áttekintése és elfogadása zajlott. Dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes, kapitányság vezető beszámolóját hallhatta a képviselő-testület a 2016-os év közbiztonsági mutatóiról és a rendőrkapitányság tavalyi évi tevékenységéről, beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt években csökkenő tendenciát mutatnak a bűncselekmények és szabálysértések. A rendőrség a civil szervezetek a lakosság és az önkormányzat között az együttműködés kiváló, a civil jelzésekre a kapitányság gyorsan és hatékonyan reagál, méltatta a közös munkát a város polgármestere.

A tavalyi év beszámolóinak sorát a Szekszárdi Katasztrófavédelmi kirendeltség és a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóság kirendeltség vezetője Kiefaber Gábor tűzoltó alezredes folytatta, aki szintén a hatékony és eredményes együttműködésről számolt be. Nagy Tibor a bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka beszámolt a tűzoltóság tevékenységéről, a bátaszéki tűzoltók beiskolázásáról és a Tűzoltóság fejlődési lehetőségeiről.

A beszámolók sorát Farkas András Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének elnöke folytatta, aki elmondta, hogy az egyesület egyik legeredményesebb évét zárhatták. Ezután az önkormányzat két gazdasági társasága a BÁT-KOM 2004 Kft. és a Bátaszékért Marketing NKft. beszámolója következett. Borosné Simon Zsuzsanna a gyermekjóléti feladatok 2016-os ellátásáról tájékoztatta a város képviselőit.

Jó hír a kisgyermekes családoknak, hogy a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsődében szeptembertől a mai testületi döntésnek köszönhetően új bölcsődei csoport indulhat. A bővítés kapcsán nemcsak új bölcsődei férőhelyek, hanem két új munkahely is létrejön, így a csoportlétszámok is csökkenhetnek.

Megtudhattuk, hogy június utolsó hétvégéjén delegáció utazik Gyergyóditróba a testvértelepülés XVI. falunapi rendezvényére. Az önkormányzat ebben az esztendőben is támogatja a tehetséges bátaszéki fiatalok részvételét a nagybaracskai gitártáborba. A 10 000 forintos támogatást ebben az évben 9 fiatal nyerheti el.

Döntött a testület arról is, hogy a Mosolyért Közhasznú Egyesület közvetítésével támogatja a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermek és Újszülött Osztályát, a vissza nem térítendő támogatásból Neopuff készülék és Transzkután bilirubin szint mérő beszerzés kerül beszerzésre.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás