Testületi ülés 2017. október 26.

cikador 2017.10.27, 08:33

Fontos kérdésről tárgyalt a testület az önkormányzati tulajdonba került külterületi, mezőgazdasági utak kapcsán. Kiemelkedő feladat az utak és a külterületek fenntartása, minőségének megőrzése, javítása, valamint az utak mentén található illegális hulladéklerakók felszámolása is. Erről folytatott hosszas vitát a testület, egyértelműen állást foglalva amellett, hogy ha szükséges, a szabályok be nem tartását egyre szigorúbb szankciókkal kell büntetni. A megfelelő minőségű utak és tiszta külterületek alapvető fontosságúak a város lakóinak életminősége és a környezettudatosság szempontjából, de a környezet tisztaságának megőrzése mindannyiunk közös felelőssége. A külterületek tisztán tartásához minden városlakónak hozzá kell járulnia akár munkával, akár anyagi hozzájárulással, de mindenképpen felelősségvállalással és a környezetvédelmi és az alapvető emberi szabályok betartásával.

Az ülésen a képviselő-testület határozatot hozott a csatornahálózat bővítéséről, ennek eredményeként Bátaszék teljes közigazgatási területe csatornázás alá kerül majd. A munkálatok az Orbánhegyi út mentén, Lajvér és Kövesd területén valamint a Gauzer telep területén valósulnak meg, így ezek a közterületek is bekerülhetnek a szennyvízhálózatba. A testület döntésének értelmében megvásárolhatóvá válik két önkormányzati ingatlan az Orbán utcában, a területen egykor az ivóvíz hálózat üzemeltetéséhez kapcsolódó építmények, berendezések találhatók, melyekre ma már nincs szükség, így a terület értékesíthetővé vált.

November 4-én jelenik meg Ízek, népek, receptek Bátaszék tűzhelyén címmel a régóta tervezett receptes könyv, a könyv a testület döntésének köszönhetően ezen a napon, a délelőtti könyvbemutatón és az esti Királyi Gasztronómiai Esten jelentős kedvezménnyel vásárolható majd meg.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás