Testületi ülésen hallottuk

cikador 2018.08.30, 12:21

A nyári pihenőt követően augusztus 29-én ült össze ismét városunk képviselőtestülete. A Városháza Millenniumi termében a teljes létszámmal jelen lévő testületnek dr. Bozsolik Róbert polgármester számolt be az elmúlt két hónap eseményeiről és elvégzett feladatairól, miszerint a nyári szünetben is számos kötelességének tett eleget városunkat képviselve. A rendezvények mellett, mint a Város Napja, Megyei Polgárőr Nap, Cikói Falunap, Nagyboldogasszony-évfordulós mise, Roma Holokauszt, Bátaszéki-Józseffalvi Búcsú, Augusztus 20-i ökumenikus kenyérszentelés, a Nagysallói Falunap mellett szakmai konferencián járt Angliában.

A településünkön folyamatosan zajlanak a felújítások, a pályázatoknak köszönhetően az uszoda és a sportcsarnok korszerűsítésére irányuló beruházások hamarosan befejeződhetnek, valamint a Bátaszék-Alsónyék kerékpárút alapkőletételét követően a kivitelezési munkálatok már nagyban zajlanak. A Zsidó temető felújítására 7 millió forint áll rendelkezésre, amely összeget a kerítés elkészítésére költik majd, a munkálatokat pedig a BÁT-KOM 2004 Kft. végzi.

A polgármester beszámolójából kiderült, hogy a Baross utca felújítására benyújtott pályázat nem nyert, a Malom utca kereszteződésétől a BátGrill-ig tartó útszakasz rendbetételére viszont rendelkezésre állnak a források. A kövesdi vis major kárelhárítása megtörtént, azonban a benyújtott pályázat elbírálása még folyamatban van.

A Nyéki utcai járdaszakasz kiépítésének utolsó simításait végzik a napokban, amelynek köszönhetően az úttesten arra haladó autósok közlekedése is könnyebbé válik. Két héten belül pedig megkezdődik Kövesd és Lajvér szennyvízhálózatának kiépítése, miután Bátán már befejeződtek az ez irányú  munkálatok.

A nyári tanítási szünetben lehetőség volt a gimnázium udvarának felújítására, így a diákok a szeptemberi tanévet már az új, szép környezetben, a tantermek tisztasági festését, takarítását követően vehetik birtokba.

Jó hír, hogy a védőoltásokkal kapcsolatos önkormányzati forrásból adott segítséggel többen is éltek már Bátaszéken, 9 gyermek kapott Rota vírus ellenei vakcinát, 3 kisgyermek pedig bárányhimlő ellen védőoltást. A Védőnői Szolgálat munkatársai és a gyermekorvosok is bátorítanak mindenkit, hogy éljenek ezzel a kedvezménnyel, és védjék meg a súlyos szövődményeket is okozó betegségektől a kicsiket.

Már többször volt szó a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestületének finanszírozási nehézségeiről, a sikeres pályázatoknak köszönhetően azonban 2.6 millió forintot bérekre, míg 4 millió forintot eszközbeszerzésre nyertek, ezzel enyhítve a hiányt.

A testületi ülésen Simon Csabáné, a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde vezetője a 2017/2018. nevelési év végrehajtásáról, és a következő nevelési év előkészületeiről számolt be a testület előtt. Elhangzott, hogy az óvoda mindennapi életében az állandó változások mellett a hagyományokat megtartani kívánó szemlélet egyensúlyának megtartására törekszenek, olyan szakmailag felkészült óvodapedagógusokkal, akik nyitottak és jól motiválhatók. Alsónána egy óvodai csoportjával és annak 3 fő óvópedagógusával kiegészülve 12 csoport indulhat szeptemberben a bátaszéki intézményben, valamint két, folyamatosan teljes létszámmal működő bölcsődei csoport várja a gyermekeket a 2018-19-es nevelési évben.

Számos intézkedés és önkormányzati rendelet módosításáról is döntött a testület, többek között a molyhos tölgy felé vezető út leterheltsége miatt közlekedésforgalmi szabályozásáról is, miszerint megtiltják az út szerkezetének megóvása érdekében a 10 tonnánál nagyobb tömegű gépkocsik úthasználatát, amelyet azonban a célforgalom részére feloldanak. Az önkormányzat ez ügyben hozott intézkedését és a törvény betartatását a hatóságoknak kell majd foganatosítani.

 

 

 

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás