Testületi ülésen hallottuk

cikador 2018.09.27, 09:53

TESTÜLETI ÜLÉS – 2018. SZEPTEMBER 26.

Szeptember 26-án tartotta a soron következő ülését Bátaszék Város Önkormányzata Képviselőtestülete. Dr. Bozsolik Róbert polgármester napirend előtt tájékoztatta a megjelenteket a két ülés közötti tevékenységről. Beszámolt a városi programokról, értékelte a Bátaszéki Bornapok rendezvényét, bejelentette a tanuszoda-fejlesztés befejezését, illetve a következő TOP-os feladatokról is tájékoztatott.

Kiderült, hogy a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos önkormányzati támogatásra 323 darab kérelem érkezett be, amelyikből 299-et bíráltak el pozitívan, mintegy 3.588.000 Ft mértékben. A kormányzati támogatásra október 15-ig lehet jelentkezni, eddig összesen 157 kérelem érkezett a Hivatalba.

Minden napirendi pontot elfogadott és megszavazott a városvezetés. Többek között elfogadták a Bátaszékért Marketing NKft. féléves beszámolóját, támogatást szavaztak meg a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóságnak mintegy 1.870.000 Ft mértékben, megtárgyalták az önkormányzat első félévi költségvetését, és kivitelezőket választottak ki a városi fejlesztések lebonyolításához.

Szintén fontos és már várt hírként hangzott el, hogy a Kalász Kános Városi Sportcsarnokot másfél héten belül újra birtokba vehetik a diákok és a sportolni, mozogni vágyók. A küzdőtér megújult, és hamarosan befejezik az egyéb munkálatokat is. Az 50.000.000 Ft értékben elvégzett munkához 20.000.000 Ft kormányzati támogatás érkezett, a többit Bátaszék város finanszírozta. 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás