Testületi ülésen hallottuk

cikador 2018.11.02, 09:12

Október utolsó napján tartotta a soron következő ülését Bátaszék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Dr. Bozsolik Róbert polgármester napirend előtt tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről, városi eseményeiről.

Az önkormányzat feladata a folyamatos pályázás. Ennek köszönhetően több mint 6 millió forintból újulhatott meg egy kövesdi útszakasz. 9 millió forintot meghaladó szociális kiegészítő támogatásban részesült Bátaszék. Befejeződött a városi tanuszoda fejlesztése. Közel 60 millió forint ráfordítással újították fel a Kalász János Városi Sportcsarnokot, amelynek a küzdőterét már használatba vették a diákok és a sportolni vágyók, de másfél héten belül a teljes projekt befejeződik. Szépen halad a Garay utca rendbetétele, amelynek a teljes befejezésére 2019 tavaszán kerít sort az önkormányzat. Szépül a temető, és jól halad a sokak számára fontos szennyvízberuházás is.

A képviselő-testület tagjai megvitatták a napirendi pontokat, és többek között elfogadták a Német Nemzetiségi Önkormányzat tanösvény megvalósítására irányuló kérelmét. Támogatták a Bátaszéki Sportegyesületet, jóváhagyták a Gondozási Központ és a városi óvoda dokumentumváltozásait. Szavaztak a szociális tűzifa természetbeli támogatás biztosítására beérkezett ajánlatokról, amelynek a folyományaként novemberben kiosztásra kerül a tüzelő több mint 1 millió forint értékben. Pályázati forrásból kap kerítést a zsidó temető, és megvitatásra került a Pacsirta utca, József Attila utca, Kövesdi árok közötti terület használatáról szóló önkormányzati rendelet végrehajtása is.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás