Testületi ülésen hallottuk

cikador 2018.12.20, 09:57

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

2018-ban 30 alkalommal ülésezett Bátaszék város képviselő-testülete. A grémium 303 előterjesztést tárgyalt, amelyek 400 döntést tartalmaztak, 16 rendeletet alkottak, 99%-ban egyhangú döntések születtek, együttgondolkodás, konzultáció és kooperáció jellemezte a testületi munkát.

Gazdaságilag stabilan működő intézményei vannak a városnak. A szakmai munkavégzés magas színvonalú, az ellenőrzések is ezt bizonyítják. Jól működik a szociális háló, a nehéz helyzetű családokon az erejéhez mérten igyekezett az önkormányzat segíteni. A két oltási program egyedülálló lehetőséggel kínálja meg a bátaszéki családokat. A téli rezsicsökkentésből is kivette a részét a város.

A közművelődés kiforrni látszik, színvonalas programokkal várta Bátaszék az érdeklődőket 2018-ban is. A fejlesztések és a beruházások is tovább folytatódtak: megtörtént a tanuszoda energetikai fejlesztése, a gimnázium hamarosan napelemeket kap, de zajlik a szennyvíz-projekt is. A felújítások jó részt önkormányzati forrásokból valósultak meg, a legjelentősebb a sportcsarnok „felfrissítése”, de az útfelújítások is folyamatosak.

Az utolsó testületi ülésen a képviselők többek között elfogadták az önkormányzati cégek 2019-re vonatkozó üzleti terveit, a jövő évi üléstervet, a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, jóváhagyták Bátaszék Város Helyi Esélyegyenlőségi Programját, és rábólintottak a „Számvevőségi” épület megvásárlására.

 

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás