Testületi ülésen hallottuk

cikador 2019.02.14, 13:16

Testületi ülés

A közös önkormányzati feladatok ellátásáról tanácskozott és hozott döntéseket Bátaszék, Alsónyék és Alsónána képviselő-testülete. Elhangzott, hogy az önkormányzati szféra a bérek miatt nem a legvonzóbb terület a szakemberek, a munkavállalók számára. A bérfejlesztésben kell lépéseket tenni annak érdekében. hogy a meglévő állomány számára érdemes legyen helyben maradni, és az érkező szakemberek számára nyújtson az önkormányzati feladatellátás perspektívát.

Mórocz Zoltán irodavezető ismertette és magyarázattal látta el a számadatokat, és kitért azokra a lehetőségekre, amelyek a közös önkormányzat előtt állnak. A közös költségvetés elkészült, várhatóan közel 117 millió forint állami támogatással lehet számolni 2019-ben. A költségvetési maradványt arányosan felosztották az önkormányzatok között. A dolgozói bérek kompenzációja jelentős anyagi többletet kíván, de muszáj véghezvinni a fent már említett okok miatt. A dologi kiadások tekintetében nem lehet jelentős emelkedésről beszélni. A költségvetést a jelenlévők elfogadták, ahogyan a közös hivatal SZMSZ-ének a módosítását is jóváhagyták.

A folytatásban Bátaszék Város Képviselő-testülete tartotta az ülését.

A napirendi pontok előtt elhangzott, hogy a szennyvíz-beruházási munkálatok miatt a helyi járatos buszok esetenként és időszakonként nem tudnak Kövesdre bemenni, és ez a személygépkocsival közlekedőket is érinti. A buszmegállókban és a buszokon tájékoztatják az utazóközönséget a változásokról.

A napirendi javaslatok sorában szerepelt többek között az önkormányzat 2019. évi költségvetésének a megtárgyalása is. A pénzügyi irodavezető hangsúlyozta, hogy megvannak a források, növekedés prognosztizálható az állami támogatások területén, és a saját bevételek tekintetében 320 millió forinttal tudnak kalkulálni. Az egyéb bevételek tekintetében a tavalyihoz hasonló mértékű a bevétel, és jelentős maradvánnyal rendelkezik a város a folyamatban lévő pályázatok miatt. Mórocz Zoltán elmondta, hogy a bérek tekintetében komoly előrelépésekről lehet beszélni, amelynek következtében a munkaerő megtartására számítanak. Minden területen igyekeztek odafigyelni a költségvetés elkészítésénél, amely komoly szakmai alap lehet az éves tervezés tekintetében. A testület elfogadta a költségvetést.

Ezen kívül más mellett véleményezték az óvoda és az Egészségügyi, Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás 2019. évi költségvetését, és elfogadták a közfoglalkoztatási programot.

További részletek olvashatók a

https://www.bataszek.hu/2019_februar_13i_rendkivuli_testuleti_ules oldalon.

Ha tehetik, kövessék nyomon a Tolnatáj Televízió élő közvetítéseit a testületi ülésekről, és a Cikádor Magazin adásait, ismétléseit!

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás