Testületi ülésen hallottuk

cikador 2019.07.11, 18:19

Testületi ülésen hallottuk

Rendkívüli ülésen döntöttek tíz előterjesztett napirendi javaslatról a város vezetői július 11-én.

Az előterjesztésekben szerepelt a védőnőket érintő változások kapcsán felmerült bérrendezési forrás biztosítása, miszerint a védőnők kikerültek a közalkalmazotti jogviszonyból és egészségügyi dolgozókként, államilag meghatározott bértábla szerinti juttatásokat kell biztosítani számukra. Az önkormányzat ebben segít júliustól, mindösszesen 202.858 forint összeggel.

A Garay utcai felújítások kapcsán számos kellemetlenséggel kell számolni a felújítást érintő szakaszon lakóknak. A várhatóan augusztus közepére befejeződő munkálatok miatt a városvezetés türelmet kér az érintettektől, valamint a lezárt munkaterületek elkerülését várják, hiszen balesetveszélyes a munkagépek közötti közlekedés és a feltúrt területeken való kerékpározás, valamint a gyalogos közlekedés is igen nagy körültekintést igényel. A testület a munkaterület egy útszakaszán érintett vízvezeték egy részét is felújítja, mivel félő, hogy a tereprendezést és a felújított útszakasz átadását követően a régi, elhasználódott csőrendszeren törés történik, ami miatt újra fel kellene tárni a már elkészült utat. Erre a munkafolyamatra megvan a forrás, így a csőcserét néhány napon belül el is végzik.

Az orvosi rendelőben is zajlik felújítás, illetve a külterületi utak néhány szakaszán megtörtént a kátyúzás. Az arra közlekedőket kérik, hogy vigyázzanak a helyreállított útszakasz állapotára, ami mindenkinek érdeke.  Valamint az önkormányzat küzd a város zöld területeinek a karbantartásával, amihez az időjárás nem kedvez, de igyekeznek a Bátkom Kft. munkatársai mindenhova időben eljutni.

Az agrárlogisztikai központ kivitelezése a mai napon elkezdődött, a bejárás megtörtént, a kivitelező céggel aláírták a szerződést. Minél több helyi alvállalkozót szeretnének bevonni az építkezésbe, kivitelezésbe, és az agrárlogisztikai központ elkészültével remény szerint sokan fogják úgy gondolni, hogy a város közlekedése, fekvése és mindaz a lehetőség és feltétel, amit Bátaszék nyújtani tud, kedvező lesz ahhoz, hogy benépesítsék a parkot.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás