Testületi ülésen hallottuk

cikador 2019.11.06, 18:32

Testületi ülésen hallottuk

Megtartotta első rendkívüli ülését az októberben újonnan megválasztott képviselő-testület. A Bátaszéki Városháza Millenniumi termében megjelent nyolc képviselő hét napirendi pontban hozott egyhangú döntést. 

Az előterjesztések között szerepelt a Bátaszéki Tanuszoda gépészeti javításának költségeit támogató pénzösszeg megítélése, melyet a testület 1.750.000 Ft-ban határozott meg, amely fedezi a Bát-Kom 2004 Kft. általi javítási költséget. Közel egy hónapja nem üzemelő kismedence működésének a helyreállítása így remény szerint napokon belül megoldódik. A homokszűrő tartályának javítása másfél héten belül megtörténik, és az oktatási intézmények, sportegyesületek és a magánszemélyek újra használatba vehetik a kismedencét.

A lakossággal folyamatosan egyeztetve és igényeiket előzetesen felmérve a képviselő-testület által most került elfogadásra annak a vállalkozónak a kiválasztása, aki Lajvér és Kövesd településekről végzi majd autóbusszal a menetrendszerinti helyi személyszállítást Bátaszékre. A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a szerződés szerint 2020. január 1-től 2024. december 31-ig láthatja el a személyszállítási szolgáltatást egy városi vonalon, 8 járatpár működtetésével. A két kistelepülésen élők komfortosabb életéhez járul hozzá a nyári időszakban is közlekedő helyi buszjárat. A szolgáltatás kihasználtságát - ahogyan az elmúlt 5 esztendőben is - folyamatosan figyelemmel kísérik, és az esetleges megváltozott igényeket követve később a menetrend-változtatásra is lehetőség nyílik.

Bátaszék belterületi útjain az elmúlt időszakban a burkolatromlás következtében több kátyú keletkezett. A közúti forgalomban résztvevők védelmében és a balesetveszély kialakulását megelőzendő, illetve a téli útüzemeltetési feladatok zavartalan végzése érdekében szükségesnek tartja a testület a helyreállítási munkák elvégeztetését. A közel 70 n2 felületen történő kátyúzási munkálatokat a KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. végzi el.

További információkat a honlap Önkormányzat - Testületi ülések menüpontjában talál.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás