Testületi ülésen hallottuk

cikador 2020.02.27, 09:18

Testületi ülés – 2020. február 26.

Bátaszék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a soron következő ülését február 26-án tartotta. Dr. Bozsolik Róbert napirend előtt tájékoztatta a megjelenteket az előző megbeszélés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, programjairól, egyeztetéseiről.

A városvezetés – hosszas vitát követően – a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. § (5) bekezdésében foglaltakra figyelemmel a városi önkormányzat 2020-2024. évi Gazdasági Programját, Fejlesztési Tervét a jegyzőkönyv melléklete szerinti tartalommal elfogadta.

Többek között megszülettek az új minibusz vásárlásával kapcsolatos döntések is, amelyek értelmében várhatóan április közepén lehet forgalomba helyezni a személyszállításban közreműködő új Iveco-t. Módosították a helyi önkormányzati kitüntetések és elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendeletet, így újra adományozható lesz a díszpolgári lánc, és a magyarországi lakcímmel rendelkező díszpolgárok életjáradékot kaphatnak.

A szociális alapszolgáltatások intézményi térítési díjai a tervezettel ellentétben nem emelkednek, sőt a mosatási feladatok is térítésmentesek lesznek.

Március 18-án közmeghallgatás lesz a Városháza épületében, ahol várják az érdeklődő polgárokat, és aznap telefonon is lehet kérdéseket feltenni az önkormányzat és a város működésével kapcsolatban.

Kiderült az is, hogy a 2020. évi közfoglalkoztatási programban csupán 10 főt lehet foglalkoztatni.

Döntött a képviselő-testület arról is, hogy a városközpontban lévő számvevőségi épület homlokzata megújul a Város Napjára, és szintén ezen a rendezvényen kerül átadásra az a Barátságoszlop, amelyik a testvértelepüléseinkkel meglévő szoros és fontos kapcsolatot szimbolizálja.

További információk találhatók itt: 

https://www.bataszek.hu/2020_februar_26-i_testuleti_ules

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás