Testületi ülésen hallottuk

cikador 2020.03.11, 18:29

Testületi ülés – 2020. március 11.

Bátaszék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a soron következő ülését március 11-én tartotta. Dr. Bozsolik Róbert napirend előtt tájékoztatta a megjelenteket az előző megbeszélés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, programjairól, egyeztetéseiről.

A polgármester kiemelte a Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárral való találkozás jelentőségét. Az államtitkár úr jóvoltából a Bátaszéki Bornapok rendezvény jelentős anyagi támogatásban részesül. Megköszönte a közreműködését Horváth István országgyűlési képviselőnek is.

Dr. Puskás Imre önkormányzati képviselő a helyi épített értékek (Kálvária Kápolna, Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Tájház) védelme és megújulása érdekében egyeztetett többek között Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárral. Ennek folyományaként remélhető pályázati és egyéb támogatás.

Az önkormányzat 2020. évi költségvetésének elfogadása a hozzászólásokat követően megtörtént. Többek között a BÁT-KOM 2004. Kft. feladattervét is elfogadta a testület. A városvezetés megbeszélte a Városi Tanuszoda 2019. évi üzemeltetésének tapasztalatait, és jóváhagyta az új vállalkozási keretszerződését, illetve a 2020. évi lakásfelújítási terv módosítását.

Sárpilis község csatlakozását követően szükségessé vált a képviselő-testület és a szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítására, amelyik rendben megtörtént. Mórocz Zoltán pénzügyi irodavezető tájékoztatta a jelenlévőket a 2019. II. félév adó- és számlatartozásokról.

Döntés született a Szent István tér fapótlási koncepciójával kapcsolatosan is, és jóváhagyták az Agrárlogisztikai Központ üzemeltetéséhez kapcsolódó megállapodást. Határoztak Bátaszék Város Településrendezési Eszközeinek, a Településszerkezeti Terv és Helyi Építési Szabályzat teljes felülvizsgálata során a véleményezési szakasz megindításáról. Megvitatták a helyi parkolási rend szabályozásának az elveit is.

További információ és a testületi ülés írásos anyaga megtalálható itt:

https://www.bataszek.hu/2020_marcius_11i_testuleti_ules

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás