Testületi ülésen hallottuk

cikador 2020.08.27, 11:20

Testületi ülésen hallottuk – 2020. augusztus 26.

Bátaszék város polgármestere, dr. Bozsolik Róbert a testületet napirend előtt tájékoztatta az elmúlt – nyári – időszak legfontosabb eseményeiről, a várost érintő feladatokról. Nemcsak a júniusi, júliusi és augusztusi programokról informálta a városvezető a megjelenteket, hanem a Bátaszéket érintő lehetséges fejlesztésekről, illetve az ezzel kapcsolatos egyeztetések lebonyolításáról. Épületfelújítások, új projektek, TETT-együttműködés, XXI. századi közművelődési tér kialakítása…

A polgármester bejelentette két önkormányzati munkatárs, dr. Köbli Kata és Mórocz Zoltán távozását, és megköszönte a városért végzett munkájukat.

A napirendi pontok tárgyalása előtt és közben politikai villongások tarkították a testületi ülést, amelyekkel kapcsolatban a polgármester többször nyugalomra intette a résztvevőket, és hangsúlyozta a munka lényegének és konstruktív mivoltának a fontosságát.

A városvezetés elfogadta a BÁT-KOM 2004 Kft. 2020. évi üzleti tervének az első féléves teljesülését. Ezt követően az ellenzéki frakcióhoz tartozó képviselők nemleges szavazatának köszönhetően az a döntés született, hogy a következő időszakban ne legyenek városi programok, amelyeken a bátaszékiek kikapcsolódás vagy szórakozás céljából részt vehetnének. Indoklás nélkül nem fogadta el az ellenzéki frakció a Bátaszékért Marketing NKft. üzleti tervének az első féléves teljesüléséről szóló beszámolót. A négy frakciótag a polgármester kérdésére semmilyen javaslatot nem tett a változtatás tekintetében, így a városvezető értetlenül állt a dolog előtt, de tudomásul vette az ellenzéki képviselőcsoportban ülők döntését. Az említett testületi tagok a bátaszéki óvoda pedagógiai programjáról szóló tájékoztatót sem fogadták el, ugyanakkor semmilyen konstruktív ajánlattal nem éltek a változtatással kapcsolatosan. A nem szakmai jellegű kritika megfogalmazása itt is egyéb síkra terelte a testületi ülés folyamát. A jelenlévők megtudhatták azt is, hogy az intézmény felkészült a esetleges járványhelyzet súlyosbodására, és az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a közeljövőben megismertetik a szülőkkel, akiket a megfogalmazott szabályok betartására fognak kérni.

Kitűzték a 2020. évi közmeghallgatás időpontját is, ez 2020. november 18. (szerda), 17 óra, a helyszín a Városháza Házasságkötő terme.

Az önkormányzat 2020. évi költségvetésének az első féléves teljesüléséről is hallhattak beszámolót a megjelentek. Az időarányos adatokat megismerhették, és megbizonyosodhattak a folyamatos és ellenőrzött működésről.

A testület tagjai a projekt fontosságához mérten, és jelezve az elkötelezettséget újabb 450.000 Ft támogatást ítéltek meg a Bátaszéki Székelyek Baráti Körének a Kossuth utcában kialakítandó székely közösségi ház megvalósításához.

Megkezdődött a helyi parkolási koncepció megtárgyalása is. Kérik a bátaszékieket, hogy a város honlapján hamarosan megjelenő információk alapján írják le a témával kapcsolatos véleményüket, és juttassák el azt a Városháza portájára.

Osváth Istvánné, a Bátaszéki Árva Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke jelezte Bátaszék Város Polgármesterének, hogy nem kívánja a továbbiakban ezt a tisztséget ellátni, lemond az elnökségről. Az önkormányzat felkérte Dárdai Adrienn bátaszéki lakost a pozícióra, aki a felkérést elfogadta. Dr. Bozsolik Róbert méltatta a tanárnő sok-sok éves elkötelezett munkáját, amelyet még jelképesen egy csokor virággal is megköszönt.

A testületi ülés teljes anyaga megtalálható itt:

https://www.bataszek.hu/2020_augusztus_26i_testuleti_ules

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás