Testületi ülésen hallottuk

cikador 2023.02.09, 12:30

Testületi ülésen hallottuk

 

Az elmúlt egy hónap többek között az önkormányzat és intézményei 2023. évi költségvetésének előkészítéséről szólt. Ennek keretében február 8-án együttes ülést tartottunk Alsónána, Alsónyék és Sárpilis községek képviselő-testületeivel, amelynek keretében elfogadásra került a Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése, illetve elfogadásra javasolták a képviselő-testületek a Gondozási Központot és a Városi Óvodát fenntartó önkormányzati társulások költségvetését is. Mindegyik költségvetés szinte csak az alapvető működéshez szükséges bevételeket és kiadásokat tartalmazza, de ennek ellenére a 2022. évhez képest a Hivatal esetében mintegy 38 %-os, a Gondozási Központ fenntartásához 65%-os, a Városi Óvoda fenntartásához 262%-os önkormányzati saját forrásból finanszírozandó hozzájárulás-növekedés pénzügyi fedezetét kell biztosítani. A önkormányzati saját forrás biztosításának okozója, hogy az állami támogatások csekély mértékű növekedése nem fedezi a béremelkedésből, az energiaköltség növekedésből vagy az élelmiszer-alapanyag növekedésből adódó igen magas kiadásnövekedést.

Még ezen a napon a képvisel-testületünk rendkívüli ülést is tartott. Ezen az ülésen elfogadásra került a Bát-Kom 2004 Kft. 2023. évi üzleti terve. A legfontosabb eredmény, hogy biztosítottuk a 2023. évi városüzemeltetési feladatok ellátásához szükséges forrásokat és jelen helyzetben úgy látjuk, hogy a tanuszoda egész éves működtetéséhez szükséges forrásokat is biztosítani tudjuk. Ez a tavalyi évhez képest mintegy 28.1 millió forinttal több, összesen 164.3 millió forint önkormányzati forrást fog igényelni.

A Bátaszékért Marketing Kft. 2023. évi üzleti terve nem került tárgyalásra, mert még nézetkülönbség van a nyilvánosság, médiamegjelenés kérdéskörében, nevezetesen, milyen módon (tv, vagy internet) és milyen mértékben, költségen és kinek a bevonásával végezzük el ezt a feladatot, illetve a bornapok megrendezésében sincs egyetértés. Abban viszont egyetértés volt és döntés is született, hogy a Marketing Kft. alapműködéséhez és a „klasszikus” város rendezvények megszervezéséhez szükséges forrásokat biztosítsuk 2023-ra, mely összeg 49,4 millió forint.

A képviselő-testület legközelebb 2023. február 15-én, 16 órakor ülésezik, mely ülést vagy a kábeltelevízió szokásos csatornáján, vagy interneten keresztül élőben közvetíteni fogjuk. Ezzel kapcsolatban még pontos tájékoztatást fogunk adni.

 

Dr. B.R.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás