Tisztújítás a Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet

cikador 2018.11.05, 10:06

Bátaszéki Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet tisztújító taggyűlése

A jelenleg 64 fővel működő Vasutas Nyugdíjas Szakszervezet csaknem fele volt jelen azon a tisztújító taggyűlésen, amelyet október 31-én tartottak Bátaszéken. A négyévente esedékes választásokon ismét Toronyi Gézánét választották a nyugdíjas csoport élére, aki már 2002 óta igazgatja a bátaszéki szervezetet. Helyettesének Ráczné Péter Anikót nevezték ki, gazdasági vezető pedig Radó Rezső maradt poszton az egybehangzó szavazást követően.

A Vasutas Szakszervezet Nyugdíjas Klubjának legfőbb célja, hogy az idős vasutas kollégáknak mindig legyen egy lehetőségük olyan közösséghez tartozni, ahol segítenek a problémájuk megoldásába és odafigyelnek rájuk. Fontos, hogy érezzék a közösség erejét, hiszen a mai felgyorsult világunkban a legkevesebb figyelem jut az idősekre. Azoknak a tagtársaknak, akiknek már nehézséget okoz otthonról kimozdulni is, azoknak egy biztos pontot adhat ehhez a közösséghez tartozás tudata.

A pécsi területi képviselő Molnár Géza, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke és Bethlen István szakszervezeti képviselő jelenlétében zajló gyűlésen a megjelentek beszámolót hallhattak az elmúlt időszak munkájáról. A szervezet folyamatosan működik nem csak bátaszéki tagokkal, hanem többek közt Báta, Mőcsény, Bátaapáti, Cikó településeken élők is szívesen kapcsolódnak be a bátaszéki klub életébe. Az időseket leginkább foglalkoztató probléma a nyugdíjak mértékének változása. Sokakat érintő – a napokban érkező állami segítségen kívül – alacsony nyugdíjat kapó tagtársaknak csekély segítséget tudnak nyújtani, de minden lehetőséget megpróbálnak kihasználni. Fogadóórákon várják a segítséget kérőket. A városvezetéssel kiváló a kapcsolat, a vasutas nyugdíjasok szívesen vesznek rész a település hétköznapjaiban és a városi programokon egyaránt.

A szerdán délelőtt zajló eseményen dr. Bozsolik Róbert polgármester úr is megtisztelte jelenlétével a klub tagjait, és lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a városvezetőnek – mint a kerékpárút, járdafelújítások, csatornázással, hulladékelszállítással kapcsolatos problémákkal kapcsolatosan -, aki készséggel válaszolt, miután ismertette a mindenkit érintő Bátaszéken zajló beruházásokat, városi eseményeket. A 2018-as esztendő nem volt könnyű, de a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az itt élők jól érezzék magukat. A pályázati forrásoknak köszönhetően fejlődhet a település, korszerűsítések zajlanak, és az oktatási intézményekben régóta esedékes felújításokat is sikerült megvalósítani. Az orvosi rendelők energetikai korszerűsítésén túl a temetőben lévő utak felújítását is elvégezték, és lassan megvalósulhat a Garay utca régóta várt felújítása is.

A tisztújító gyűlés ünnepi hangulatát bátaszéki ovisok és kisiskolások, valamint a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. vezetőjének műsora tette felejthetetlenné az idős vasutasok számára. Gitár-, ének- és hegedűszót, meséket és verseket hallhattak Pécsi Laurától, Molnár Palkótól és Molnár Ernától, Pomsár Annától, Vida-Szaksz Lilitől, Horváth Lorától és Bojás Esztertől, valamint Csötönyi Lászlótól. Bátaszék Város Önkormányzata pedig a vendéglátásról gondoskodott. Köszönet a műsorért és a támogatásért!

                                                                                                                      ok

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás