Új gépjármű került a bátaszéki tűzoltókhoz

cikador 2020.07.15, 20:00

Új gépjármű került a bátaszéki tűzoltókhoz

 

Hatvanhárom speciális járművet adtak át július tizenötödikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Két európai uniós projekt keretében, valamint saját és a Generali Biztosító Zrt. által biztosított forrásból huszonegy erdőtüzes gyorsbeavatkozó, három többcélú és két üzemanyagtöltő jármű, továbbá huszonkilenc logisztikai, árvíz- és lakosságvédelmi, valamint vezetési irányítási gépjármű, illetve nyolc duplakabinos terepjáró került új gazdájához.

A BM OKF épületében megtartott átadási ünnepségen részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a rendezvényen képviseltették magukat a társ- és rendvédelmi szervek, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az önkéntes szervezetek és a szakmai szövetségek.

Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese a KEHOP 1.6.0-15-2016-00021 azonosítószámú, az „EU polgári védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése” című projekt keretében átadott huszonkilenc Volkswagen Amarok típusú járművel kapcsolatban arról beszélt, hogy a 12 vízi kutatási és mentési, a 3 vezetés-irányítási, valamint a 14, logisztikai feladatok biztosítására szolgáló jármű – amilyen a bátaszéki is – felépítményeit a speciális feladatokhoz alakították ki.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes a szekszárdi ünnepségen arról beszélt, hogy a megye védelme és biztonsága erősödött azáltal, hogy újabb három darab speciális felszereltségű autóval gazdagodott a terület.

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere köszönetet mondott a lehetőségért és a támogatásért, és a megyei igazgatóval adta át a Volkswagen Amarok típusú gépjármű kulcsát Bóta Gyula bátaszéki tűzoltóparancsnoknak, valamint Ill József tűzoltónak.

https://www.katasztrofavedelem.hu/…/uj-jarmuvek-tobb-mint-e…

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás