Választás 2022

cikador 2022.04.11, 10:00

Helyi Választási Bizottság

Beszámoló az országgyűlési képviselőválasztásról

A 2022. április 3-ára kitűzött országgyűlési képviselőválasztást és az azzal közös eljárásban bonyolított országos népszavazást a Bátaszéki Helyi Választási Iroda négy településen, Bátaszék, Alsónyék, Alsónána és Sárpilis településeken bonyolította. A Bátaszéki HVI számára a szavazást előkészítő munka már 2022 februárjának közepén megkezdődött, a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek (nemzetiségi regisztráció, külképviseleti névjegyzékbe vétel, átjelentkezés, mozgóurna iránti kérelem) elbírálása tekintetében. Valamennyi beérkező névjegyzékkel kapcsolatos kérelem elbírálása határidőben megtörtént.

A szavazókörökben működő Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak felkérésére, majd megválasztására 2022 februárjában került sor. A szavazást megelőző héten valamennyi szavazatszámláló bizottsági választott tag, illetve a jelölő szervezetek által megbízott tag eskütételére, valamint a szavazatszámláló bizottságok alakuló ülésére sor került. A szavazatszámláló bizottságokban a 3 fő választott tag mellett 4-6 fő pártok által megbízott tag segítette a munkát, ezért póttagok bevonására nem volt szükség.

A szavazás napján valamennyi szavazókörben a Szavazatszámláló Bizottságok 6 órakor megnyitották a szavazóhelyiséget. A tagok magas színvonalon, kitartó munkával látták el feladataikat az egész nap folyamán. A szavazás menetét zavaró rendkívüli eseményre egyik szavazókörben sem került sor. A szavazás minden szavazóhelyiségben 19 órakor véget ért.

Összességében a választópolgárok részvételi aránya Bátaszéken az országos részvételi arányt megközelítően alakult, szavazókörönként 60-71 % közötti részvételi arányokat lehet megemlíteni, átlagosan 66,91%-os részvételi arányról lehet beszámolni. Az egyes szavazókörök eredményei és jegyzőkönyvei megtekinthetők a www.valasztas.hu honlapon.

Bátaszék vonatkozásában, a Tolna megye 1-es számú választókerületében továbbra is - a Fidesz-KDNP színeiben - Horváth István képviseli érdekeinket az Országgyűlésben. Gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk neki!

                                                                                                  Kondriczné dr. Varga Erzsébet

                                                                                                  Bátaszéki HVI vezető

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás