Város Napja 2019-ben

cikador 2019.07.08, 13:35

Város Napja

Az elmúlt hétvégén háromnapos rendezvényfolyammal ünnepelte Bátaszék a Város Napját.

Az cikluszáró ünnepi testületi üléssel kezdődő rendezvényen városi kitüntetéseket adományoztak azoknak a polgároknak, akik a kiemelkedő tevékenységükkel maradandót alkottak, és hozzájárultak Bátaszék város értékeinek a növeléséhez, településünk hírnevének az öregbítéséhez. Bátaszék Város Képviselő-testülete „Pro Urbe Bátaszék” elismerésben részesítette Adorjáni Márta Ágnest, a Bátaszéki Közös Önkormányzati Hivatal nyugalmazott városüzemeltetési irodavezetőjét, Nagy Ferencet nyugalmazott közigazgatási vezetőjét, Riglerné Stang Erika nyugalmazott művelődési ház igazgatóját és Werner Mihályt, városunk nyugalmazott polgármesterét, valamint a Bátaszéki Székelyek Baráti Köre Egyesületet. A „városért” kapott elismerések mellett „Bátaszék Város Közjaváért” elismerésben részesült Sági Lajosné, a „Bátaszék Város Kiváló Pedagógusa” elismerést Faidt József kapta, a kitüntető címekkel arany pecsétgyűrű és oklevél járt. „Bátaszék Város Sportjáért” elismerésben részesült Tóbi István, és „Bátaszék Város Közbiztonságáért” elismerést pedig Berg István kapta, amely elismerésekkel ezüstérem és oklevél jár.

Az ünnepi ülést követően lehetőség volt megkóstolni az idei év város borait azoknak, akik megtisztelték kitüntetettjeinket, valamint részt vettek a Szekszárdi Junior Stars Big Band koncertjén. A fiatalokból álló fúvószenekar több elismerés birtokosaként lendületes és professzionális zenei élményt nyújtott a hallgatóságnak.

A Város Napja rendezvény második napján Bátaszék egy különleges helytörténeti kiállítással gazdagodott. Megnyílt a Számvevőség újabb kiállítóterme, ahol Egyszer volt… Dolina, Leperd, Dömörkapu címmel látható egy dokumentációs összeállítás. A három település már csak az emlékekben, a képeken és írásos dokumentumok formájában létezik, aminek az összegyűjtött és kiválogatott anyaga látható minden érintett és érdeklődő számára. A kiállítás bejelentkezés útján (74/493-076) látogatható.

A városlakók számára már megszokott helyszínen, a Piac téren ezt követően kezdődött a színpadi műsorkavalkád, amely helyi csoportok számára adott megmutatkozási lehetőséget, a gyerekeket a Holló együttes és a Grimaszk színház szórakoztatta, a felnőtteket pedig a Long Step és a Besh o droM élőzenés nagykoncertje várta. A retro discot Takács Krisztiánnak és a Technical Soundnak köszönhették azok, akik hajnali 3-ig kitartottak a téren.

Az ünnepnapok zárásán a bátaszéki amatőr színjátszók fergeteges sikerű előadását láthatta a nagyérdemű. Vörösmarty Mihály egyetlen vígjátékát, A fátyol titkai című darabot teltház előtt játszhatta el a színészgárda. Hogy lesz-e következő előadás? Reméljük igen, mert ezt mindenkinek látnia kell!

További képtalálat:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/

ok

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás