Városunk is csatlakozott a mozgalomhoz

bataszek 2016.05.09, 10:20

Martonvásár polgármestere, dr. Szabó Tibor úr, kihívást intézett a Nemzeti Bor Maratonban érintett további 122 település polgármesterei és alpolgármesterei felé

A kihívás abból áll: kéri, hogy tegyék meg ők is a településükre érkező, vagy arról induló futó, vagy kerékpáros szakaszt. Induljon ezzel olyan mozgalom, amely nem csak szavakban, hanem a leghatékonyabb módon, személyes példamutatással segíti az adott településen élőket a helyes döntés meghozatalában az egészséges életmód felé vezető úton.

Az ötlet alapja, hogy Martonvásár életében meghatározó az önkormányzat vezetői és a helyben lakók közötti közvetlen viszony. Ennek jegyében polgármesterü nem (csak) irodájában fogadja a városka lakóit, hanem házhoz (is) megy, jellemzően kerékpárral. Havonta, egy napon, egy adott időintervallumban egy-egy városrészt látogat meg kerékpáron, és helyben az utcán, vagy betérve az ott lakókhoz beszéli át velük a település problémáit, kéri ki véleményüket. Nem véletlen az sem, hogy Martonvásár polgármestere (személyes) facebook oldalának borítóképe is kerékpáros, hiszen, ha teheti a városban és annak környékén, az Etyek-Budai borvidéken kerékpározik.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Bátaszék is, dr. Bozsolik Róbert polgármester a Bátaszékre érkező, Baja-Bátaszék kerékpáros szakaszt fogja telejsíteni.

 

További információ, és a csatlakozott telelpülések: https://nemzetibormaraton.hu/dokumentumok/tobbet-a-szavaknal-martonvasari-mozgalom

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás