VersVáros - költészet napja

cikador 2019.04.14, 07:53

VersVáros – Bátaszék

 

A magyar költészet napján, április 11-én minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és –versenyekkel, verses programokkal tisztelgünk a magyar líra előtt szerte az országban. Bátaszéken évek óta hagyomány, hogy a Romkertben gyűlünk össze egy röpke villámmegmozdulás erejéig, hogy magyar költők verseit tolmácsoljuk. Megszokott az is, hogy a kicsitől a nagyig több tucat ember eljön, és minden generációt képvisel egy-egy versmondó.

Ebben az évben két bátaszéki óvodás vállalta a szereplést, Pécsi Laura és Szabó Hanna. A Kanizsai Dorottya Általános Iskolából Schroth Márta, Varga Ivett és Molnár Pál mondott verset. Két saját költeményét adta elő a vaskúti Fábik István „Pityesz”, de verset mondott a Bátaszékért Marketing NKft. vezetője, Csötönyi László, és a Napsugár Nyugdíjas Egylet tagja, Püspöki Károlyné is.

A közös versmondásban részt vett mindenki, aki ellátogatott a templom melletti költészet napi rendezvényre, Kányádi Sándor Előhang című versétől volt hangos a Romkert.

A könyvtár melletti területen megjelentek az aszfaltversek is, és egész nap ingyenes versajándékot választhattak maguknak a járókelők a Turisztikai Információs Pontnál.

További képgaléria:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/photos/pcb.819739955085754/819737705085979/?type=3&theater

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás