XVIII. TETT-re Kész Nap

cikador 2018.06.11, 12:14

Június 8-án rendezték meg a XVIII. TETT-re Kész Napot Mőcsénybe, illetve Cikón. A két település polgármesterei köszöntötték a jelenlévőket és beszámoltak az elmúlt esztendő fontosabb eseményeiről, valamint értékelték az elvégzett munkát. A Társulás nagyon jól működik a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nkft-vel (RHK) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen, és hosszú távon a cél is az, hogy ez a jó párbeszéd megmaradjon és folytatódjon a lakossággal karöltve.

Szakmai tanácskozást Kovács Pál kabinetfőnök nyitotta meg, majd Nős Bálint, az RHK Kft. stratégiai és műszaki igazgatójának beszámolóját hallhatták az érdeklődők, de beszélt Honti Gabriella, az RHK Kft. kommunikációs vezetője is, aki elmondta, hogy a nyolc településen élők a felmérések és az adatok alapján pontosan tisztában vannak a környezetükben működő rádiaktív hulladéktároló tevékenységéről. Ehhez kapcsolódva Metzné dr. Darabos Orsolya, a Lakossági Ellenőrző Csoport vezetője a 2017-es munkájukról számolt be, majd Darabos Józsefné a TETT tevékenységét értékelte.

A TETT-re Kész Nap egyik fő eseménye a Gránit díj átadása volt, melyet az idei évben Kardos Zsuzsanna, a Lakossági Ellenőrző Csoport korábbi vezetője vehetett át.

Az idei esztendőben pedig az „Egészséges és beteg környezetünk”, valamint „A víz világnapja" alkalmából rajz- és plakátkészítő-pályázatot hirdettek, melyre számtalan pályamű érkezett a társulás nyolc településéről.

A bátaszéki gyerekek a következő, szép eredményekkel érkeztek haza a versenyről: Vida-Szaksz Lili az alsó tagozatosok között első, Dózsa-Pál Janka, Vavrek Kinga, Grill István Zoltán alkotta csapat a felső tagozatosok között első, míg Szabó Dalma, Szabó Bence páros a második helyet szerezte meg. A díjakat dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármesterétől vehették át. Gratulálunk a nyerteseknek és felkészítő tanáraiknak Dózsa-Pál Tibornénak és Bátki Erikának!

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás