35 kisgyermeknek ültettek fát

cikador 2019.11.17, 09:28

35 kisgyermeknek ültettek fát

Az idén kilencedik alkalommal nyílt lehetőség a településünkön élő vagy bátaszéki kötődésű családoknak arra, hogy kisbabájuk születését egy facsemete elültetésével is megünnepeljék. A kezdeményezés egyaránt fontos Bátaszék Város Önkormányzata vezetőségének, a rendezvény szervezőinek és elsősorban a családoknak, akiknek a kisbaba érkezése nem csak a családbővülést jelenti, hanem a szülővároshoz való kötődés megerősítését is jelképezi.

Az idén 35 facsemetét ültettek el a Bonyhádi úton. Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere köszöntötte a családokat, majd közreműködésével sorsolással választották ki a kőris és hársfa csemetéket. Minden évben lehetőség van arra, hogy a családba most érkező baba fájának névtáblájára a nagyobb testvér vagy testvérek nevei is felkerülhessenek. Az idén öt testvérpár kaphatott így fát, de a 2019-es esztendőben városunk egy különleges fával is gazdagodott. A Bátaszéki Nagycsaládosok Egyesülete idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ennek a kerek évfordulónak az alkalmából a nagycsaládosok is ültettek facsemetét, amelyhez mindenkit szeretettel várnak megpihenni, emlékezni vagy akár a jövőt tervezni.

Az esemény lebonyolításáért felelős Keresztély Gyula Városi Könyvtár minden évben, így most is ajándékkal kedveskedett a családoknak a faültetés emlékére, valamint a Bátaszéki Nagycsaládosok Egyesülete jóvoltából forró tea és zsíroskenyér segítette az ültetők munkáját. A rendezvény sikeréhez járultak hozzá a BátKom2004 Kft. munkatársai és a helyi tűzoltóink, valamint Tanner Vilmos technikus is.

Az egyetlen feltétele a faültetés részvételének, hogy a családok ugyan úgy gondozzák elültetett facsemetéiket, mint ahogyan kisgyermekeikről gondoskodnak. Azok a családok, akik lemaradtak az idén vagy jövőre születik kisbabájuk, már most jelentkezhetnek a 2020-as, novemberi faültetésre a Keresztély Gyula Városi Könyvtárunkba. A 10. alkalom pedig igazán különleges lesz, hiszen mindenkit várnak ünnepelni, akik 2011 óta kaptak fát Bátaszéken. 

Minden évben előfordul, hogy az odafigyelő gondoskodás ellenére is a facsemete nem ereszt gyökeret. A szervezők kérik, hogy jelezzék azt a könyvtárban, és egy újabb facsemetét kapnak, amivel pótolhatják fájukat. 

Az elültetett fákkal zöldül tovább Bátaszék. 

További képtalálatok:

https://www.facebook.com/pg/bataszekert.hu/photos/?tab=album&album_id=975753679484380

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás