Anyatejes nap

bataszek 2015.10.20, 14:05

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálására. Azóta Augusztus 01. világszerte a szoptatás világnapja.

A Bátaszéki Védőnői Szolgálat az anyatej világnapja programot a Budai utcai MORZSU teremben október 16.-án tartotta, a MORZSU egyesület támogatásával. Ez alkalomból hívtuk az anyukákat közös ünneplésre, beszélgetésre, tapasztalatcserére és játékra. A változatos program részeként, elsőként Bátaszék polgármestere Dr. Bozsolik Róbert köszöntötte a 2014. évben született gyermekeket és édesanyjukat.

Az Egészségügyi Világszervezet hat hónapos korig a kizárólagos anyatejes táplálást ajánlja. Mint a rendezvényen is kiderült, sok kismama küzd azzal a problémával, hogy nem tudja optimális ideig anyatejjel táplálni kisbabáját. Az ünnepségen ennek a problémának a kiküszöbölésére is hallhattak megoldási lehetőségeket az édesanyák Dr. Omacht Erika gyermekorvostól, aki szintén köszöntötte az ünnepelteket és beszélt az anyatej összetevőiről és nélkülözhetetlenségéről.

A vidám hangulatról ez évben Federico és Bonifác zenebohóc gondoskodott, akinek gyermekdalaira perdült táncra a társaság.
A Védőnői Szolgálat átadta személyes ajándékát az édesanyáknak és megvendégelte az ünnepelteket. Eközben az önfeledt játék örömét csodálhattuk a gyermekek arcán.

A program zárásaként a megjelenteknek is lehetőségük nyílt megtekinteni a védőnők által megrendezésre kerülő Bababörzét a tanácsadóban.

Reméljük, hogy a következő években is hasonló érdeklődés mellett rendezhetjük meg Bátaszéken az Anyatejes Táplálás Világnapját.

 

Bacsi-Valkai Kornélia

Védőnő


 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás