BÁTASZÉKI FELVIDÉK NÉPTÁNC EGYESÜLET

bataszek 2015.09.29, 09:17

A Bátaszéki Felvidék Tánccsoport 2000-ben alakult. Alapítója Partiné Harcsa Magdolna. Az egyesület elnöke, és a tánccsoport vezetője Kalmár Éva.

Az egyesület három korcsoportban működik, felnőtt utánpótlás és aprók csoportjával. A felnőtt csoport szakmai munkáját Kaponya László, az utánpótlás csoportét Kalmár Éva, és a legkisebbekét Szabóné Béda Anita irányítja.

Az egyesület tevékenységéhez alapvető célként a felvidéki néptánc hagyományok megismerését, őrzését és bemutatását tűzte ki maga elé. – Így a Bátaszéken élő német és székely népcsoportok mellett a felvidéki népi kultúra képviselői.

A szakmai munkában hitelességre törekednek, ezért felvidéki szakemberek segítségét rendszeresen igénybe veszik.

A Felvidék tánccsoport szoros szakmai és baráti kapcsolatot tart fenn a zselízi Kincső tánccsoporttal, mely csoport vezetői – Juhász Eszter és Juhász Sándor – valamint a Füleken élő Agócs házaspár és az ekecsi Dobsa Tamás és Dobsa Fodor Mónika nyújtanak rendszeresen segítséget munkájukhoz, valamint készítik a csoport felvidéki koreográfiáit.

2005-től felvállalták a bátaszéki székelység táncainak bemutatását is, ebben a munkában Radák János és Fekete Etelka segítségére támaszkodnak.

Az egyesület kiváló szakmai minősítésekkel dicsekedhet. Országosan ismert és elismert tánccsoportként sok meghívásnak, felkérésnek tesznek eleget. A számos belföldi fellépéseiken kívül rendszeresen vendégszerepelnek Bátaszék erdélyi, felvidéki és németországi testvértelepülésein.

Az egyesületet Bátaszék város Önkormányzata, ezen kívül különböző pályázati pénzekből teremtik elő a munkához szükséges anyagi hátteret.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás