Faültetés 2017-ben is

cikador 2017.11.23, 12:57

A Faültetés hagyománya 2011-ben indult útjára, így az idei évben 7. alkalommal került sor erre az ünnepi alkalomra. Azoknak az újszülött gyermekeknek ültetnek november közepén fát, akik városunkban születtek az elmúlt esztendőben. A hét évvel ezelőtt a Keresztély Gyula Városi Könyvtár szervezésében a Babits Játszótéren ültették az első fákat, amelyik helyszínt a városi óvoda udvara követett. A faültetés, mint lehetőség az ifjú szülők számára, nagyon nagy népszerűségnek örvend, ennek köszönhetően most már az Emlékezések Parkjában is gyűlnek a facsemeték.  A két órás nagyon kellemes hangulatú rendezvény alatt 35 kőrisfával gazdagodott városunk. Ezzel a hagyománnyal nem csak a zöld növényzet gyarapodik, de azt is jelenti, hogy azok a fiatalok, akik ugyan bátaszéki származásúak, de más településeken élnek, évről évre visszajárnak majd, hogy gondozzák az általuk elültetett fát.

Ez alkalommal is kis műsorral és vendéglátással készültek a szervezők. Lehetőség van üzeneteket írni a babáknak a rendezvény Vendégkönyvébe, amit a szülők, családtagok, barátok meg is tesznek, és néhány tíz év múlva majd újraolvasva emlékezhetnek erre a napra. Különös öröm volt az idén, hogy olyan család is visszajött az ünnepre, aki tavaly ültetett a kisgyerekének fát, de olyan jól érezték magukat, hogy szándékaik szerint minden évben el fognak jönni, hogy együtt ünnepelnek a többiekkel, valamint egyúttal a saját fájukat is megnézzék.

Aki lemaradt az idén, ne keseredjen, mert jövőre is folytatódik a hagyomány, erre az alkalomra akár már most lehet jelentkezni a Keresztély Gyula Városi Könyvtárban!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás