Mini Galéria - Lengyel Kamilla amatőr festőművésznő

cikador 2018.05.16, 13:50

Mini Galéria

Aki ellátogat a Kersztély Gyula Városi Könyvtárba május hónapban az felejthetetlen élménnyel gazdagodik. A Mini Galéria sorozat májusi vendége a pécsi születésű, de bátaszéki kötődésű Lengyel Kamilla, amatőr festőművész.

Kamilla általános iskolában ének-zene tagozatra, középiskolában rendészeti fakultációs osztályba járt. A művészet mindig is vonzotta, de családi okok miatt nem tanulhatott tovább ilyen irányban, azonban autodidakta módon, folyamatosan azóta is képzi magát, hobbiból rajzol és fest.

Rajzoknál leginkább a szenet és grafitot, festményeknél az akrilt és az olajfestéket részesíti előnyben, ezekkel szeret dolgozni. 

Elmondása szerint: ”Ha egy képet készítek, az teljesen kikapcsol, olyankor nincs más csak a vászon és én. Berakok egy zenét és festek órákig egy huzamban, ilyenkor az ember időérzéke is elszáll. Ha valaki megnézi a képeimet, láthatja, hogy a legtöbb portré, mert leginkább az emberi arcok vonzzák a figyelmemet. Senki sem egyforma, az érzelmek, az apró ráncok formálják a tekintetet olyanná, amilyen.”

Főleg realista és szürrealista stílusban készülnek az alkotások, a maga és mások örömére, illetve elgondolkodtatására.

Művei megtekinthetők a Keresztély Gyula Város Könyvtárban május hónapban.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás