Testületi ülésen hallottuk

cikador 2021.11.25, 09:19

Testületi ülésen hallottuk

Bátaszék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 24-én tartotta soron következő rendes ülését, amelyen számos fontos feladattal foglalkozott a városvezetés.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester napirend előtt tájékoztatta a megjelenteket és a televíziónézőket az eltelt időszak említésre méltó eseményeiről, találkozóiról, egyeztetésekről, a Bátaszékkel kapcsolatos hivatali teendők alakulásáról.

A városvezető kiemelte az SZ+C Stúdió Kft.-vel megkötött szerződést, amelyiknek a folyományaként hamarosan elkezdődhet a Kanizsai Dorottya Általános Iskola energetikai korszerűsítése. Tájékoztatott arról, hogy a vajdasági Topolyáról érkezett küldöttség a városunkba azzal a céllal, hogy a Nagyboldogasszony Plébániatemplom egykori felújításáról beszélgessenek tapasztalatszerzés céljából, hiszen az észak-bácskai város temploma szinte ugyanolyan, mint a miénk, és sajnos ugyanazokkal a szerkezeti problémákkal küzd, amelyeket néhány évvel ezelőtt az itt élőknek kellett orvosolnia. Felmerült a megbeszélés során egy szorosabb Bátaszék-Topolya kapcsolat kialakítása is.

Szóba került ezen kívül a fogorvosi infrastruktúra fejlesztése, polgármester úr egyeztetett a pécsi megyéspüspökkel a bátaszéki lehetőségekről, a szekszárdi rendőrkapitányt kérte a fokozottabb rendőri jelenlétre (ezzel együtt a közlekedési táblák iránymutatásának a fokozottabb betartatására, a közrend felügyeletére a közterületeken), de beszélt a városvezető a bátaszéki gyerekeknek ültetett fákról, a temetői lélekharangtorony felújításáról, és a Kölesden-Lajvéron elkezdett felújítási munkák várható év végi befejezéséről is.

A testület még a napirendek tárgyalása előtt döntött arról, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem tartja meg az önkormányzat hagyományos – jelenléti – módon a 70 éven felüliek karácsonyi ünnepségét, de apró ajándékkal köszönti a településen élő több mint 900 érintettet. Az adventi forgataggal kapcsolatban egyelőre nem született határozott döntés, de amennyiben a világjárvány tovább súlyosbodik, akkor lehet, hogy elmarad a december 11-re tervezett kültéri rendezvény is. Szintén napirend előtt Molnár Péter, újonnan a testületbe került városi képviselő megköszönte az emberek bizalmát, és biztosított mindenkit arról, hogy az elkövetkező időszakban a lehetőségeihez képest a legnagyobb mértékben támogatja Bátaszék fejlődését, gazdagodását.

A hivatalos rész a Bátkom2004 Kft. beszámolójának az elfogadásával kezdődött, majd a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. életéről-gazdálkodásáról szóló előterjesztéseket tárgyalták, és minden határozati javaslatot elfogadtak azzal a megjegyzéssel, hogy a Bátaszéki Bornapok és a városi televíziós megjelenések témában a jövőben is érdemes konstruktív vitát, megbeszélést folytatni.

Döntött a városvezetés többek között az Értéktár Bizottság beszámolójának az elfogadásáról, a BSE támogatásáról, a IV. háziorvosi körzet működtetéséről, a szociális előirányzatok közötti átcsoportosításról, szkeptikusan ugyan a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás társulási megállapodásának módosításáról, a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány megszűnéséről.

Hosszas beszélgetés és véleménycsere szem- és fültanúi lehettek a jelenlévők és a televízió nézői, amikor a városi grémium a 2021-27-es időszakban a TOP PLUSZ pályázati kiírása szerint megvalósítandó projektekről tárgyalt. A tét nem kicsi, a városi fejlesztési lehetőségeket és projekteket kellett rangsorolni. Abban mindenki egyetértett, hogy a helyi gazdaságfejlesztés rendkívül fontos, az ipari park prioritást élvez, elengedhetetlen a közétkeztetési célt szolgáló konyha korszerűsítése, a közúthálózat és a szociális alapszolgáltatások fejlesztése, de a környezetvédelemmel kapcsolatos szempontok is felerősödtek a városban élők szabadidős lehetőségeinek a bővítése mellett.

A testület döntött a 2021. évi városi karácsonyi adománygyűjtő akció szervezéséről és meghirdetéséről, Tolna Megyei Prima Díj és rendezvény támogatásáról, a 2021. évi Gördülő Fejlesztési Terv 3. számú módosításáról. A kulturális bizottság tagja lett új belépőként Molnár Péter, aki a szociális testületet is erősíti a munkájával, a KOIS bizottság elnökévé pedig a sok tapasztalattal rendelkező Péter Gézát javasolta dr. Bozsolik Róbert, így innentől ő irányítja azt.

A testületi üléssel kapcsolatos részletező dokumentáció megtalálható itt:

2021. november 24-i testületi ülés

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás