Átadták a Fiatalok a városért elismeréseket
A december 20-án megtartott, ma már évtizedes hagyománnyal bíró ünnepi évzáró polgármesteri fogadáson immár második alkalommal adták át a „Fiatalok a városért” elismeréseket.
Tovább olvasomA december 20-án megtartott, ma már évtizedes hagyománnyal bíró ünnepi évzáró polgármesteri fogadáson immár második alkalommal adták át a „Fiatalok a városért” elismeréseket.
Tovább olvasomA január 25-i testületi ülés napirend előtti felszólalásaiból megtudhattuk, hogy a Belügyminisztérium vélhetően eláll a büntetésvégrehajtási intézet építésétől Bátaszék határában (erről a testületi ülés napjáig hivatalos értesítés nem érkezett), a terület előkészítésére fordított 47 millió forint tekinthető a város befektetésének, hiszen az ipari parkkal szomszédos terület a közeljövőben felértékelődhet az ipari parkba betelepülő gazdasági társaságok tevékenységének megkezdődésével.
A testület jóváhagyta a katolikus temető bejárata és a ravatalozó között szervizút kiépítését a munkálatok a tavasszal a jó idő beálltával megkezdődhetnek. Felújításra kerül a Szent István téren álló II. világháborús emlékmű, a rajta olvasható 290 hősi halott nevét sötét színű márványtáblákra vésve helyezik el az emlékművön.
A képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek. A közmeghallgatásra ebben az évben március 9-én (csütörtök) 17 órakor kerül sor a Városháza Házasságkötő termében. Az eddigi gyakorlatot követve a közmeghallgatás előtt az állampolgárok telefonon jelezhetik gondjaikat, javaslataikat, észrevételeiket, melyekre a közmeghallgatás alatt választ is kaphatnak.
Tovább olvasomVárosunk 875 éves évfordulója mellett az idei esztendőben 25 éves a partnerkapcsolat a németországi Besigheimmel.
Tovább olvasomTartalomból:
2. oldal - Önkormányzati hírek
4. oldal - Tolna megye értékei kerültek a központba Bogyiszlón
6. oldal - Város Napja
12. oldal - Adunk egy TIP-et!: Bátaszék- mérnök szemmel
Tovább olvasomA Lovacska csoport rendszeres látogatója a szekszárdi Wosinszky Mór Megyei Múzeumnak. A soron következő múzeumpedagógiai foglalkozás aktív résztvevője Ropi kutya volt, aki a gyerekek nagy kedvence lett.
Tovább olvasomÖnkormányzati forrásokból elkészült a Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola belső homlokzati festése és egyéb kiegészítő munkái (új csatorna), több, mint 1.5 millió forintból.
Tovább olvasomBátaszék is csatlakozva az országos Múzeumok Éjszakája rendezvényhez, június 24-én, este a Tájházba várta az érdeklődőket.
Tovább olvasomTöbb, mint kétezren vettek részt a bátai zarándoklat záró szentmiséjén, melyet Udvardy György pécsi megyéspüspök és Viliam Judak nyitrai megyéspüspök mutatott be Bátán.
Tovább olvasomTémák: tanévkezdés, képviselő-testületi döntések, Rolling Boys Motoros Egyesület
Tovább olvasom"Bátaszék Város Vörösbora" 2017. évben a Garai Pincészet 2015-ös évjáratú Szekszárdi Bikavér minőségi vörösbora.
Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Kadarka házasítása. 15 hónapig érlelődött, másod - és harmadtöltésű tölgyfahordóban. Színe rubin, illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett a kadarka fűszeressége is megjelenik. A Nyéki-hegyi öregtőkés kékfrankos alapjaira épülő bor ízében nem az erős, fás tanninok dominálnak, lágy savaival, fiatalos lendületével, még némi érlelés után, szép, harmonikus, elegáns borrá fejlődik. Alkohol: 13%, Sav : 5,6g/l.
"Bátaszék Város Fehérbora" 2017. évben a Werner Pince 2016-os évjáratú Királyleányka minőségi fehérbora.
Szentai tetőn, 5 éves ültetvényen termett szőlőből, reduktív eljárással készült fehérbor. Különös figyelmet fordítottak arra, hogy kihangsúlyozzák a termőhely és a szőlőfajta jellegzetes tulajdonságait.
"Bátaszék Város Rozé bora" 2017. évben a Szeleshát Szőlőbirtok 2016-os évjáratú Pinot Noir Rose minőségi rozé bora.
Szeptember közepei szüret, irányított, hűtött erjesztés alacsony hőfokon (15C). Ezzel a lehető legtöbb gyümölcsöt megőrizve október közepén palackoztuk. Palackozás előtt egy pici szén-dioxidot adtunk hozzá, hogy még frissebb, üdítőbb legyen a bor.